Een betere gezondheid door een jacuzzi, bubbelbad of hottub

Ja, het is echt waar. Van een jacuzzi, bubbelbad of hottub krijg je een betere gezondheid. Er zitten zoveel fijne voordelen aan een jacuzzi, bubbelbad of hottub vast, dat je na het lezen van dit stuk tekst misschien wel zelf een van deze baden in huis wil halen. Zo zorgt een jacuzzi, bubbelbad of hottub voor een lagere bloeddruk, maar ook voor en lagere bloedsuiker en vermindert het ook nog eens migraine aanvallen een drukkende hoofdpijn. Heb jij dus vaak last van hoofdpijn? Dan is een jacuzzi, bubbelbad of hottub voor jou misschien wel de perfecte aankoop.

Verlaging van de bloeddruk door een warm bad

Je hart moet harder werken om hitte af te voeren als je in een warme hottub zit. En dat is natuurlijk logisch, omdat cellen in het lichaam worden gerevitaliseerd doordat de bloedstroom versnelt en doordat er meer zuurstof geproduceerd wordt. Door het warme water, wordt je lichaam steeds warmer en warmer. Dit zorgt er uiteindelijk ook weer voor dat je cellen uitzetten. Dit heeft als gevolg dat je minder weerstand hebt tegen je hart. En dit zorgt er dan weer voor dat je bloeddruk lager wordt. Dit schijnt goed te zijn voor je cardiovasculaire gezondheid. Zeer handig dus.

Verlaging van bloedsuiker en een vermindering van hoofdpijn

Daarnaast blijkt het dat een jacuzzi, bubbelbad of hottub de bloedsuikerspiegel kan verlagen.  De temperatuur van het water in een jacuzzi, bubbelbad of hottub doet de effecten van sporten na. Deze zijn bewezen effectief voor mensen die diabetes type 2 hebben. Ook is er bewijs dat het gebruikmaken van een van deze baden helpt in het voorkomen van drukkende hoofdpijn en migraine aanvallen. Je spieren komen los onderwater, waardoor je meer ontspant dan normaal. Dit zorgt ervoor dat het de kans op drukkende hoofdpijn en migraine doet verminderen of zelf voorkomen. Een hottub, jacuzzi of bubbelbad is dus erg geschikt voor mensen die vaak last hebben van hoofdpijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *